dimarts, 7 de setembre del 2010

Desemmascarant l´amic.

Bé aquesta és una petita curiositat sense importància, però ja que fa dies que no escric res al blog em fa gràcia comentar-la.
Casualment han caigut a les meves mans dos llibres editats enguany per quaderns crema, concretament un el mes de febrer i l´altre aquest mes de setembre, que he tingut el gust de poder llegir. Em refereixo a Esplendor i glòria de la Internacional Papanates un recull excel·lent d´articles publicats per Quim Monzó al diari La Vanguardia entre els anys 2001 i 2004, i La bicicleta estàtica el darrer llibre de contes de Sergi Pàmies. Un llibre en el que per primera vegada l´autor fa servir material autobiogràfic i que comparat amb l´anterior publicat l´any 2006 Si menges una llimona sense fer ganyotes em sembla una mica més fluixet. Però bé , la qüestió és que en els 20 contes que configuren La bicicleta estàtica n´hi ha un "Quatre llits", precisament autobiogràfic, en el que l´autor ens desvetlla que els seus pares (l´escriptora Teresa Pàmies i el líder del Psuc Gregorio López Raimundo) exiliats a París, el van concebre després de veure Le notti di Cabiria de Federico Fellini a l´any 1959 (ell naixeria l´any següent). Curiosament en un article de Quim Monzó titulat "D´on venim"  publicat inicialment l´any 2002 que tracta d´allò que ha inspirat/estimulat a alguns pares a concebre els fills i recollit en el llibre abans esmentat, l´autor diu:
[...] i va ser l´espectacle que va fer que l´any 1959 un amic meu fos concebut.. i ens explica el que abans he esmentat. Unes quantes línees més avall ens desvetlla més coses d´aquest amic anònim:
Trenta-cinc anys després, els fills d´aquest mateix amic van ser concebuts el 1994 després d´un partit entre el Fc Barcelona i el Deportivo, en què tots dos equips van empatar a un.
I fent servir una eina tant fabulosa com és internet, puc afegir que aquest partit el van jugar el 4 de decembre de 1994, un diumenge. O sigui que ja sabem que Sergi Pàmies aquella tarda-vespre- nit també va marcar un gol, qui sap si de penal....
I jo em pregunto que si un empat entre el Barça i el Deportivo causa aquesta inspiració reproductiva, no vull ni imaginar les nits bojes que tindria amb la seva parella la temporada 2008-2009 quan el Barça va guanyar set títols! suposo que en el seu cas hi hauria per escriure un llibre.