dilluns, 7 de febrer del 2011

L´anticicló i el conseller.

És sabut que ningú pot lluitar contra la força dels elements naturals. Res pot fer front a la força d´un tornado, a la violència d´un huracà, a la magnitud devastadora d´un tsunami o d´un terratrèmol. Tots aquests fenòmens posen de manifest la insignificància del ser humà envers al poder de la natura que no deixa de recordar-li que per molt que aquest intenti dominar-la, ella sempre tindrà l´última paraula. A vegades, la paraula de la natura pot deixar en evidència d´altres pronunciades per alguns dels seus despietats fills. Concretament una paraula d´aquesta en forma d´anticicló, que tan inofensius i avorrits són pels homes i dones del temps, ha fet, paradòjicament, provocar una tempesta damunt de les paraules del flamant conseller d´interior de la Generalitat. En virtud de fer complir una promesa electoral (això si, sense que serveixi de precedent, no sigui cas que ens acostuméssim), el conseller, com a portaveu d´una de les moltes ofertes que va fer el partit governant en campanya, es va proposar com a primera tasca, eliminar la limitació de velocitat de 80 km/h en alguns accessos a la ciutat comtal que el govern tripartit, en un sobtat rampell que de tant en tant els agafa a aquells que tenen la paella pel mànec, va implantar.
La raó que adduien aquests últims per dur-ho a terme, era reduir al màxim possible els índex de contaminació força alts que pateix l´àrea metropolitana de Barcelona; la raó dels que eren a l´oposició i que ara governen era lògicament la contrària, donant a entendre que la velocitat, a part de no tenir res a veure amb el porc, tampoc influia en els nivells de contaminació. No feien res més que complir amb la seva funció, pobrets: oposar-se a tot el que feia el govern per un grapat de vots que al final varen tenir amb escreix. Sembla ser, però, que l´alta presió d´aquest anticicló ha fet canviar momentàneament d´idees als que governen, de manera que s´ha ajornat la retirada del límit de 80 km/h fins que aquest s´esvaeixi, ja que ara sembla ser que aquesta velocitat és la màxima que es pot permetre en periodes anticiclònics on l´absència de corrents d´aire fa augmentar més els nivells de contaminació. És a dir que amb convergència al poder, els vehicles podran anar a 100 per hora sempre i quan no hi hagi anticicló que aleshores serà de 80. Dit d´una altra manera, quan estiguem sota baixes presions, s´obrirà la veda i a contaminar tot Déu! que el vent s´emporta ben lluny fums i fumeres, pets de vaca i de monja.
No cal dir que el partit que ara és a l´oposició i que abans governava, pregunti al conseller el perquè d´aquesta flagrant manca de coherència i de retruc li retregui que els ciutadans, ja força escanyats monetàriament, hauran de pagar 76.000 € en concepte d´uns canvis de senyalització que no calia haver fet.
I un cop més constatem, gràcies a aquesta joia d´anticicló que ens abraçarà durant tota la setmana, que els polítics només tenen clar que volen governar però sense tenir les idees gaire clares i sovint confonen els ous amb els cargols, la gimnàstica amb la magnèsia i el cul amb les témpores.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Exacte! El que importa és seure com sigui a la trona, i no la fotogràfica de més amunt...

Al nou Honorable només li va faltar ahir dir que el "Gobierno de España" tindrà el recolçament incondicional de...

Per cert, han pensat en les situacions de llevant?? Baixa visibilitat, pluges a dojo... (sense límits de velocitat!!! Bé, 120 km/h, això sí)

I,... han pensat en les ponentades??

La campanya que ha acompanyat la limitació a 80 km/h deia "per reduir accidents i millorar el medi ambient" (o una cosa similar). Per reduir accidents!

No importa,... "Interior", com Aznar, és allò de "las copas de vino que yo tenga que beber, déjame que las beba tranquilo... ...no me gusta que me digan no puede ir a más de tal velocidad..."

podi-.