dimarts, 18 de gener del 2011

País normal.

Avui és d´aquells dies que un té la necessitat de treure urgentment la bilis que li ha quedat dintre, després d´assabentar-se de certes notícies que constaten un cop més el fet de que la ignorància et fa ser més feliç (i tenir digestions més tranquil·les).

Notícia que avui he escoltat al Telenotícies nit:
Avui per primera vegada s´ha pogut parlar el català, el galleg i l´euskera (i òbviament el castellà) al Senat segons la llei aprovada al juliol blabla...
Fins aquí, cap problema, penso que ja era hora i que és un pas endavant que Espanya reconegui d´una punyetera vegada la pluriculturalitat del seu territori. Bona notícia, penso. Però, és clar, sembla ser que les bones notícies sempre han de quedar eclipsades per la intervenció del que en castellà en diríem "un aguafiestas" (per no fer servir un terme més dur), ja que el locutor continua la notícia dient:
El president del PP Mariano Rajoy considera que això NO és propi d´un país NORMAL.

I encara porto ben bé una hora intentant trobar una explicació a què ha volgut dir Rajoy amb això d´un país NORMAL, i de moment he arribat a les següents conclusions en forma d´autopregunta retòrica que les haig de plasmar en aquest blog perquè sinó rebento:

¿Potser això de país normal anava dirigit a Catalunya? És clar, si Catalunya fos un país normal no hauria d´anar al senat de l´Estat Espanyol a executar lleis, sinó que hauria d´anar al senat de l´Estat Català, és a dir al del seu país normal. De la mateixa manera que no seria normal que en Zapatero hagués d´anar al Bundestag alemany a fer el debat de l´Estat de la nació espanyola.

¿Potser es  refereix en Rajoy que no és propi d´un país normal, que els senyors i senyores senadors i senadores, que han estat escollits democràticament pels seus conciutadans/nes per representar-los a la cambra alta, tinguin un desconeixement absolut de les tres llengües cooficials que es parlen a l´Estat i per això s´han hagut de gastar 12000 € en auriculars i traductors que cobren 2000 € l´hora (i ben fet que fan), despesa que resulta una futesa si és comparada amb el manteniment anual de certs iots "bribons"?

¿Considera Rajoy que a Espanya el que és normal és parlar castellà? ¿Potser és per allò de la "lengua de todos"?  i ¿"Quiénes son todos"? Si és la llengua de la majoria hauria de ser l´anglès (acadèmic) i aquí senyor Rajoy, sento dir-li , que Espanya és un país que està encara molt lluny de ser normal.

¿Suïssa, és per en Rajoy un país normal? ¿País on es parlen quatre llengües oficials: Francès, alemany, italià i retoromànic?

¿Consideraria en Rajoy normal que, per la mateixa regla de tres, algú considerés anormal que al Parlament de Catalunya hi hagin diputats del PP i de Ciutadans que fagin servir el castellà en les seves intervencions (això sí, sense necessitat de traducció simultànea)?

Senyor Rajoy, jo mai podré considerar "normal" la seva manera de pensar tant retrògrada, provinciana i naftalínica. Nosaltres també volem un país normal i una de les maneres de que ho pugui arribar a ser és que persones que pensen com vosté ens deixin d´una vegada en pau.

1 comentari:

Fran ha dit...

encara que em sàpigui molt greu dir això, més val que ens hi acostumem! Serà el proper i patètic president espanyol!

Perquè tu i jo no el votaríem mai! Però la majoria de la gent sembla que només coneixi dues opcions polítiques: PP i PSOE.

Ja ho avisaven John Stuart Mill i Alexis de Tocqueville: aquests són els grans perills de la democràcia, que les veus petites alternatives es vegin ofegades per la dictadura dels grans...