dimecres, 18 d’agost del 2010

Festa Major de Gràcia 2010

Ja la tenim un any més aquí: La festa major de Gràcia, enguany amb un total de 17 carrers guarnits, tres dels quals són places, i amb molts espais de festa on s´organitzen tota mena d´activitats. Ahir dimarts 17, va ser el dia en que es van lliurar els premis (i el dia en que jo començava les vacances, sigui dit de passada). No van estar exents de polèmica i de sorpresses, ja que com ve sent tradició els darrers anys, el primer premi va endur-se´l el carrer Verdi enmig d´una sonora xiulada per part dels altres participants, amb un guarnit titulat "Vida". A través d´una entrada feta amb la fusta de les caixes de fruita, ens fan endinsar-nos dins de nius d´insectes, amb una espècie de bosses que penjen i que a mi em recordaven terriblement a les que les processionàries construeixen als arbres, somatitzant a continuació una estranya cuïssor al peu, per una trobada mesos enrere amb una d´elles (mirar post del març). El guarnit està força bé,molt treballat encara que no té l´espectacularitat d´altres anys. Les sorpreses han estat el segon i el tercer premi lliurats respectivament a la Plaça Rovira i a la Plaça de la Vil·la (fins fa uns mesos Plaça Rius i Taulet, encara que és també coneguda pels graciencs de tota la vida com La Plaça Orient o La Plaça del Rellotge). Doncs bé, el fet és que ni ells mateixos s´acabaven de creure que el seu guarnit fós mereixedor d´aquests premis. El guarnit de la Plaça Rovira representa un jardí, tot fet amb material reciclat (l´ús del qual és una constant a tots els carrers), i el de la Plaça de la Vila està dedicat a les bruixes, als bruixots i a la màgia negra, amb figures de cartró molt ben elaborades.

Destacaria el guarnit del carrer Progrés dedicat a "Bola de Drac", amb un fullet tortuga, el Songoku damunt d´un gran drac dignes de ser retratats i guardats dins d´un local un cop acabada la Festa Major (sempre i quan algun desaprensiu no acabés abans amb ells).

De moment, no hi han hagut incidents destacables, tot i que encara falten uns quants dies perqué la festa s´acabi. Esperem que la cosa continuï en aquesta línea i poguem gaudir tots d´una festa que és de les més maques i importants que es celebren a Barcelona (amb el permís dels de Sants).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi el C/ de Verdi és un dels que més m'han agradat. En vaig veure tots tret dels de l'altra banda de Gran de Gràcia.

PODI-.

Fran ha dit...

Qué maco! Es nota que aquí es viuen les festes. Les de Vallirana, no sé, passen sense pena ni glòria. També és cert que jo no sóc gaire "fiestero".

Encara cueja el Songoku ése? A veure si algun dia en dediquen alguna al Mortadel·lo o al Homer Simpson.