Recordo que en la meva època d´estudiant, tenia un professor de física que ens deia que no havíem d´usar en aquesta matèria conceptes com: gran, baix, alt, petit, poc, molt, ja que tots ells no eren absoluts, sinó que tenien un valor relatiu, sempre dependents de amb què ho comparéssim. Doncs bé, ara tenim una fórmula (que dóna títol a aquestes paraules) que fa absolut un concepte tan relatiu com "pitjor" i a través de la qual obtenim "el pitjor dia de l´any". Fórmula d´altra banda una mica absurda, si se´m permet el ràpid judici, ja que un cop omplertes les seves incògnites (C, D, d..) es veu que invariablement dóna el mateix resultat: 24 de gener. D´entrada penso que la fórmula en qüestió tindria més utilitat si permetés a cada individu/indivídua obtindre de forma personalitzada el seu pitjor dia de l´any, ja fos aquest el 24 de gener o el 13 de maig, i poder d´aquesta manera, anar-nos mentalitzant amb antelació del que ens espera en el nostre particular dia nefast.
El pare de la criatureta en forma de xifres i lletres, ha estat el doctor Cliff Arnalls, professor de la Universitat de Cardiff, del que dedueixo a grans trets, el següent: Que té sentit de l´humor; que té molt de temps; que és savi; i que, sota el meu modest parer, no canalitza el seu temps, la seva saviesa i el seu sentit de l´humor amb el que ha estat beneït, de la millor manera que hom esperaria per a tan honorable persona. Ja que posats en la tasca de formular, podria donar-nos, per exemple, la fórmula del millor dia de l´any, o la del millor dia per jugar a la 6/49, o la de trobar la teva mitja taronja... Seria una fórmula filantròpica.
De totes maneres, no m´importaria gens que el doctor Arnalls tingués raó en assenyalar aquesta data com la pitjor de l´any, ja que si ahir, encara que dilluns; encara que amb temperatures gèlides; i encara que amb la vaga encoberta dels nostres entranyables amics maquinistes de la tant nostrada Renfe, sempre a punt per donar una nota de color a la trista i grisa monotonia hivernal, va ser el meu pitjor dia de l´any, puc respirar tranquil ja que això implica que els dies que em queden fins al 31 de desembre seran tots flors i violes.
Tinc la sensació però, que el trempat doctor Arnalls no ens ha dit tota la veritat, i en aquesta fórmula hi ha també la mai llegida lletra petita que sempre ens desvetlla la veritat de les coses que l´enlluernadora lletra gran ens amaga. Crec que està en el marge d´error que el resultat d´aquesta fórmula té associat. La data que s´obté és 24 de gener, correcte, però amb un marge d´error de +/- 365 dies, per tant podem deduir sense por a equivocar-nos que el pitjor dia de l´any pot aparèixer en qualsevol dia dels 365 que aquest té (366 si és any de traspàs), i el que és pitjor encara, que pot haver-hi més d´un!!. Així que no respirem tan tranquils que el pitjor dia de l´any potser encara està per arribar (Déu vulgui que no).
4 comentaris:
I després diuen que jo tinc molt de temps lliure...
podi-. (que el tinc)
Això em recorda un programa on sortia un altre científic que va fer estudis sobre "com mullar la galeta FontanedaMaria en el vas de llet sense que es trenqui..."
Podi, això del temps lliure és curiós, sobretot en la manera en que els altres dictaminen que "algú té molt temps lliure" sempre en funció de quina activitat fagi la persona durant aquest.
Per exemple:
Suposem que dues persones disposen de 90 minuts a la setmana de temps lliure. La que gasta aquests 90 minuts veient un partit de futbol rarament algú li dirà que l´ha pogut veure perquè té molt temps lliure, en canvi si que se li "retreu" a l´altra persona que té molt temps lliure si ha emprat els mateixos 90 minuts escrivint en un blog. No sé si m´explico...
Com un llibre obert, Ricard.
Sí. "Els altres" amenabàrics decideixen que tens molt de temps lliure quan fas coses que en ells ni els va ni els ve (o no són capaços de trobar la fòrmula que diu quin serà el pitjor dia de l'any, per molt més "temps lliure" que hi dediquin a intentar ressoldre-la.
podi tempslliurat-.
Publica un comentari a l'entrada